نکاتی کاربردی برای کاهش استرس

زمان تقریبی مطالعه: 10 دقیقه

آزمون آنلاین ویندوز بی استرس

آیا شما هم استرس دارید؟ برخی از این نکات را برای کاهش استرس و بی استرس شدن امتحان کنید.

آیا استرس شما را ناامید و تحریک پذیر می کند؟ درسته که داروهای آرامش بخش می توانند به بازگرداندن آسودگی و آرامش به زندگی شما و کاهش استرس کمک کنند اما پیشنهاد میکنیم قبل از مصرف دارو های آرامش بخش اگر نیاز به تسکین دارید، یکی از این نکات کوتاه اما کاربردی را امتحان کنید.

1- فعال باشید

تقریباً هر شکلی از فعالیت بدنی می تواند به عنوان یک کاهش دهنده استرس عمل کند. حتی اگر ورزشکار نیستید یا تناسب اندام ندارید، ورزش همچنان می تواند استرس را کاهش دهد.

فعالیت بدنی می تواند اندورفین و سایر مواد شیمیایی عصبی طبیعی را که حس خوب بودن شما را تقویت می کنند افزایش دهد. 

ورزش همچنین می تواند ذهن شما را دوباره بر روی حرکات بدن متمرکز کند، که می تواند خلق و خوی شما را بهبود بخشد و به محو شدن تحریکات عصبی روزانه کمک کند. 

پیاده روی، آهسته دویدن، باغبانی، نظافت منزل، دوچرخه سواری، شنا، وزنه برداری و یا هر چیز دیگری که شما را فعال می کند را امتحان کنید.

2- رژیم غذایی سالم داشته باشید

داشتن یک رژیم غذایی سالم بخش مهمی از مراقبت از خود است پس سعی کنید از انواع میوه ها و سبزیجات و غلات کامل استفاده کنید.

برای کاهش استرس رژیم غذایی سالم داشته باشید

3- از عادات ناسالم دوری کنید

برخی از افراد ممکن است با مصرف بیش از حد کافئین یا الکل، سیگار کشیدن، خوردن زیاد یا استفاده از مواد غیرقانونی با استرس مقابله کنند. این عادات نه تنها مفید نیستند بلکه می توانند به سلامت شما آسیب برسانند پس از آنها دوری کنید

4- مدیتیشن کنید.

زیرا در طول مدیتیشن، توجه خود را متمرکز می کنید و جریان افکار درهم ریخته ای را که ممکن است ذهن شما را شلوغ کرده و باعث استرس شوند را خاموش می کنید.

مدیتیشن می تواند حس آرامش، صلح و تعادل را القا کند که این امر هم به سلامت عاطفی و هم به سلامت کلی شما کمک می کند.

مدیتیشن، تصویرسازی هدایت‌ شده، تجسم و سایر اشکال مراقبه را می توان در هر مکان و زمان انجام داد، چه هنگام پیاده‌ روی، چه در اتوبوس در مسیر حرکت به سمت محل کار و یا انتظار در مطب دکتر.

 همچنین می توانید در هر جایی که هستید یک نفس عمیق بکشید.

5- بیشتر بخندید.

حس شوخ طبعی نمی تواند همه بیماری ها را درمان کند اما می تواند به شما کمک کند تا احساس بهتری داشته باشید. حتی اگر مجبور باشید، در هنگام بدخلقی هم یک خنده ساختگی را به زور بر روی لبان خود بیاورید.

 وقتی می خندید، نه تنها از بار منفی ذهنی شما را کم می کند، بلکه باعث تغییرات فیزیکی مثبت در بدن شما می شود.پس چند جوک بخوانید، چند جوک بگویید، یک کمدی تماشا کنید یا با دوستان بامزه خود معاشرت کنید.

6- با دیگران ارتباط برقرار کنید.

وقتی استرس دارید و عصبانی هستید، احساس غریزی شما ممکن است این باشد که خود را منزوی کنید و تنها باشید. اما در عوض شما باید با خانواده و دوستان خود تماس و ارتباطات اجتماعی برقرار کنید.

تماس اجتماعی یک تسکین دهنده خوب استرس است زیرا می تواند در شما حواس پرتی ایجاد کند، حمایت کند و به شما کمک کند تا فراز و نشیب های زندگی را تحمل کنید.

 بنابراین استراحتی با یک دوست به صرف یک فنجان قهوه داشته باشید، با یکی از نزدیکان تماس بگیرید یا به محلی که به شما آرامش میدهد بروید.

7- نیازی نیست خودتان را به همه ثابت کنید.

ممکن است بخواهید همه کارها را انجام دهید، اما نمی توانید، حداقل بدون پرداخت هزینه و یا زمانتان.

 یادگیری مهارت نه گفتن می تواند به شما در مدیریت کارها و برنامه های فهرست شده  و همچنین استرس کمک کند.

بله گفتن ممکن است راهی آسان برای حفظ صلح، جلوگیری از درگیری و انجام درست مسئولیت به نظر برسد، اما در واقع ممکن است باعث درگیری درونی شما شود زیرا نیازهای شما و خانواده‌ تان در درجه دوم قرار می‌ گیرد که این می تواند منجر به استرس، عصبانیت، رنجش و حتی تمایل به انتقام شود.

8- یوگا را امتحان کنید.

یوگا با مجموعه ای از وضعیت ها و تمرینات تنفسی کنترل شده، یک کاهش دهنده استرس محبوب است که می تواند رشته های جسمی و ذهنی را گرد هم آورد که این میتواند به شما در رسیدن به آرامش جسم و ذهن کمک کند. 

می توانید یوگا را به تنهایی تمرین کنید یا به باشگاه ورزشی و کلاس یوگا بروید و با یک گروه ورزشی تمرین کنید. مخصوصاً هاتا یوگا (Hatha yoga)  به دلیل سرعت آهسته تر و حرکات آسان تر، استرس را از بین می برد

تمرین یوگا برای کاهش استرس

9- به اندازه کافی بخوابید.

استرس می تواند باعث ایجاد مشکل در به خواب رفتن شما شود. وقتی کارهای زیادی برای انجام دادن داشته باشید – و خیلی فکر کنید – ممکن است خواب شما آسیب ببیند. اما خواب، زمانی برای شارژ شدن مغز و بدن شما است. 

کیفیت و میزان خوابی که دریافت می کنید می تواند بر خلق و خو، سطح انرژی، تمرکز و عملکرد کلی شما تأثیر بگذارد.

 برای رفع این مشکل سعی کنید که روال خواب ساکت و آرامی داشته باشید، به موسیقی آرامش بخش گوش دهید و به یک برنامه ثابت پایبند باشید.

10- نوشتن افکار

نوشتن افکار و احساسات می تواند راه خوبی برای رهایی از احساسات منفی باشد. به این فکر نکنید که چه چیزی بنویسید فقط بگذارید این اتفاق بیفتد. 

هر چه به ذهن تان می رسد بنویسید. هیچ کس دیگری نیازی نیست آن را بخواند، پس برای رعایت در دستور زبان ، املا و یا اینکه چه چیری بنویسید وقت نگذارید.

فقط اجازه دهید افکارتان روی یک کاغذ یا صفحه کامپیوتر پیاده شوند. پس از پایان کار، می توان آنچه را که نوشته اید را در جایی ذخیره کنید تا بعداً در مورد آن فکر کنید.

11- موسیقی گوش دهید و خلاق باشید

گوش دادن یا نواختن موسیقی یک تسکین دهنده خوب استرس است زیرا می تواند باعث حواس پرتی ذهنی شود، تنش عضلانی و هورمون های استرس را کاهش دهد. صدا را بیشتر کنید و اجازه دهید ذهن شما جذب موسیقی شود.

اگر موسیقی یکی از علایق شما نیست، توجه خود را به سرگرمی دیگری معطوف کنید که از آن لذت می‌ برید، مانند باغبانی، خیاطی، طراحی و هر چیزی که علاقه تان شما را ملزم می‌ کند بر کاری که انجام می‌ دهید تمرکز کنید

12- با یک مشاور، مشورت کنید

اگر عوامل استرس زا جدید و یا اقدامات مراقبت از خود، استرس شما را کاهش نمی دهد، ممکن است لازم باشد به دنبال راه حلی در قالب درمان یا مشاوره باشید. همچنین اگر احساس می کنید تحت فشار هستید یا به دام افتاده اید، اگر بیش از حد نگران هستید، اگر در انجام کارهای روزمره یا انجام مسئولیت ها در محل کار، خانه یا مدرسه مشکل دارید، ممکن است درمان و مشاوره راه حل بهتری برای شما باشد.

امیدواریم که مطلب برای شما مفید بوده باشد و همیشه بی استرس باشید.

نظرات

0 پاسخ به "نکاتی کاربردی برای کاهش استرس"

ارسال یک پیغام

ورود
ثبت نام

جهت اطمینان بر روی نمادها کلیک نمایید

اعتماد در پراخت بی استرس
جهت اطمینان کلیک نمایید